miercuri, 11 iulie 2007

Salate



Este vara si afara este o caldura ingrozitoare, termometrul nu coboara sub 30 de grade Celsius. Aerul conditionat e pornit, sticla de apa plata e mereu la indemana si mai mult de un maieu subtire nu pot suporta pe mine. Nu mai am deloc pofta de mancare, dar pentru ca nu pot trai numai cu apa plata si calciu lactic m-am gandit sa schimb vechiul meniu pe salate. Va propun 3 salate delicioase si hranitoare:

SALATA AMERICANA

Aveti nevoie de 400 grame de rosii, 400 grame de cartofi, 200 grame de telina, 20 grame de ceapa si 4 oua.
Cartofii se fieb in coaja lor, apoi se curata si se taie felii. Rosiile se curata de pielita si se taie cubulete. Telina se taie fideluta, iar ceapa rondele subtiri. Ouale se fac scrob si de taie feliute. Se amesteca toate intr-un castron, se adauga putina zeama de lamaie, sare, piper dupa gust, ulei si se decoreaza cu frunze de patrunjel.

SALATA CU PIEPT DE PUI SI PORUMB

Aveti nevoie de un piept de pui dezosat, 1 cutie de porumb boabe, 2-3 castraveciori murati, 100 grame cascaval ras, 1 morcov.
Carnea de pui se fierbe si se taie felii subtiri, se amesteca cu boabele de porumb, cu marul ras, castravetii taiati cubulete si cascavalul ras. Se adauga zeama de lamaie, ulei, sare, piper. Se aranjeaza pe frunze de salata verde si se orneaza cu masline.

SALATA CU TON

Aveti nevoie de 2 cutii de ton (bucati), 4 oua firte tari, 2 grapefruit, maioneza (light). Tonul se scurge de ulei si se amesteca cu ouale taiate cubulete si cu grapefruitul curatat si taiat marunt. Se adauga maioneza dupa gust si...gata! o gustare delicioasa!

Niciun comentariu: