marți, 3 iulie 2007

Alimentatia bebelusilor


Am noroc ca baietelul meu nu e deloc mofturos la mancare. De la doua luni am inceput sa-i dau suculet de morcovi, mar sau portocale in completare la laptele meu si formula de Humana. De la 4 luni a inceput sa pape cereale, compot de mere, crema de legume si fructe cu biscuiti, evident pasate. Apoi am introdus in alimentatie branzica proaspata de vaci, facuta in casa din lapte de la vaca, si galbenusul de ou in crema de legume. Asta pe la 5 luni. De la 6 luni mananca foarte bine si iaurt, carnita de piept de pui pasata tot in legume, ficatei de pui si chiar Danonino. Pana la un an nu am sa-i dau nicicum miere de albine, lapte de vaca, albus de ou si fructe ce pot provoca alergii, cum ar fi: capsuni, zmeura, kiwi sau struguri. Nici un copilas nu ar trebui sa primeasca prajeli, tocatura, condimente ori conservanti.
Alimentele se introduc treptat, niciodata nu se introduc doua alimente noi in aceeasi zi. Daca bebelusul refuza un aliment nu insistati, ci mai bine reincercati sa i-l oferiti dupa o saptamana.
Din alimentatia bebelusului nu ar trebui sa lipseasca fructele si legumele proaspete si nici laptele (de mama sau formula).

Niciun comentariu: