miercuri, 18 iulie 2007

Cum sa ingrijim parul vopsit


Femeile isi vopsesc parul din cochetarie, pentru a-si schimba lookul sau pentru a acoperi firele albe ce anunta inaintarea in varsta. Parul vopsit necesita o ingrijire speciala pentru a nu-si pierde vitalitatea si stralucirea.
In primul rand trebuie sa stiti ca parul vopsit trebuie ferit de soare pentru ca fragilizeaza firele de par, de calcar pentru ca ia stralucirea parului, de apa de mare pentru ca usuca foarte tare parul, de clor pentru ca schimba culoarea parului, in special blondul, si de otet pentru ca este prea acid pentru parul vopsit.
Iata cateva sfaturi pentru a intretine parul vopsit sanatos si stralucitor: nu va spalati parul imediat dupa vopsire (doar clatiti-l cu samponul special pentru fixarea vopselei care se achizitioneaza de obicei impreuna cu vopseaua de par), folositi produse speciale pentru par vopsit deoarece acestea ajuta la pastrarea nuantei mai mult timp si protejeaza firul de par, nu va spalati pe cap cu apa fierbinte deoarece substantele din vopseaua de par sunt sensibile la caldura si ati putea deterioara culoarea intr-un timp foarte scurt, folositi uscatorul de par cat mai rar deoarece culoarea se va oxida si-si va pierde stalucirea, o data pe luna aplicati o masca regeneratoare pentru par vopsit (aceasta va reface fibra capilara si va hrani in profunzime firul de par).
Pentru nuantele de blond si saten puteti sa va clatiti cu o infuzie de musetel( fierbeti 30 de minute un pumn de flori de musetel, lasati sa se raceasca si apoi aplicati pe par tamponand) astfel parul dumneavoastra va avea o stralucire aparte.

Niciun comentariu: