luni, 9 iulie 2007

Despre viitorul copiilor


Exista o lume care asteapta sa fie descoperita in fiecare copil si numai cel ce nu se afla inchis in propria-i lume va reusi sa o descopere.
Orice parinte vrea sa-I ofere copilului sau tot ce e mai bun: hainele cele mai bune, jucariile cele mai frumoase, carti colorate, televizor, calculator… Evident asta este foarte bine. Insa pe langa toate acestea copilul are cea mai mare nevoie de copilarie! Copiii nu sunt copii daca nu inventeaza, daca nu se joaca, daca nu infrunta riscuri si trec prin intamplari din care sa invete. Viitorul copiilor depinde in mare masura de copilaria lor, de cat de frumos s-au jucat si de cat de mult si-au dezvoltat imaginatia, de cat de veseli si fericiti au fost.
Extraordinar de importanta este si legatura dintre copil si parinti. La baza familiei trebuie sa existe dragoste si comunicare. Un copil care poate discuta absolut orice cu parintii sai este un copil mai fericit si mult mai bine dezvoltat din punct de vedere psihic.
Copiii nu au nevoie de parinti extraordinari in cariera de exemplu, ci de fiinte umane care sa vorbeasca pe limba lor, sa ii asculte si sa fie capabili sa le patrunda in inimi.

Niciun comentariu: