miercuri, 1 august 2007

Masti de fata cu argila


Argila este un pamant care se modeleaza usor si din care se fac oale si vase pentru flori. Pe langa asta, argila este unul din cele mai puternice medicamente lasate de bunul Dumnezeu la indemana oamenilor. Ca si vegetalele pe care le creste si le imbogateste, argila contine numeroase saruri minerale si oligoelemente care o fac sa aiba actiune remineralizanta, echilibranta si antitoxica.
In cosmetica argila este recomandata in compozitia mastilor si pentru curatarea tenurilor acneice. Bineinteles, nu se foloseste pamant rosu, din groapa, cautat de olari, ci argilele pure care le gasiti in farmacii. Aplicata pe fata, masca de argila se acopera cu un tifon, peste care se pune un prosop umed. Dupa 15-20 de minute masca se spala cu multa apa.
Reteta generala de masca cu argila: 2-3 linguri de argila praf se amesteca cu apa pana ajunge de consistenta smantanii.
Pentru pielea normala: argila e de preferat sa se amestece cu suc de morcovi in loc de apa. Astfel pielea va avea un aspect placut, sanatate si prospetime.
Pentru pielea uscata: praful de argila poate fi amestecat cu diverse uleiuri, cel mai indicat ar fi uleiul de masline. Dupa uscarea si inlaturarea mastii pielea are o culoare sanatoasa si circulatia sangelui se reactiveaza.
Pentru pielea grasa: praful de argila trebuie amestecat cu ceai de plante sau suc de lamaie. Se recomanda mai ales infuzii de tei, salvie, musetel si coada soricelului. Aduna porii si absoarbe grasimile.
Pentru tenul deshidratat si atins de cuperoza: masca de argila nu trebuie lasata sa se usuce si e musai sa contina ulei.

Niciun comentariu: