duminică, 12 august 2007

Sa ne spalam corect parul


Parul necesita o ingrijire speciala pentru ca este atat de delicat si de important pentru frumusete.

Pentru a intretine un par frumos si sanatos trebuie sa tinem cont de cateva reguli:
Rolul samponului: curata pielea capului si indeparteaza praful care se aseaza pe par, murdaria, resturile de fixativ, gel etc. Cosmeticele si mediul poluant fac ca parul sa devina cenusiu si lipsit de elasticitate.
Cat de des trebuie sa ne spalam parul?
Chiar si in fiecare zi daca parul are nevoie de acest lucru. Cu siguranta spalatul nu dauneaza parului cu conditia sa folosim un sampon bun. E bine insa ca samponul sa fie diluat cu apa si abia dupa aceea sa se maseze cu el pielea capului si parul. Samponul se pune pe par incepand de la ceafa.
Temperatura apei pentru spalarea parului e deasemenea importanta. Temperatura optima este de 37 grade Celsius.
Samponul se intinde pe suprafata parului cu palma intreaga prin miscari circulare. Dupa intinderea samponului pe intreaga suprafata a parului intra in actiune degetele. Cu buricele degetelor se efectueaza miscari circulare delicate.
In procesul spalarii ne preocupa in special pielea capului, nu parul, fiindca el se curata si asa excelent in spuma abundenta si sub jetul de apa. Cea mai mare atentie o acordam fragmentelor de la baza grumazului si din spatele urechilor( aceste zone sunt cele mai expuse la transpiratie).
Masajul este foarte important! Masajul calmeaza pielea si stimuleaza radacina parului.
Clatitul se face cu apa in abundenta. Spre sfarsit apa poate fi mai rece- la o temperatura scazuta porii se inchid.
Din nefericire, nu prea avem posibilitatea de a clati parul in apa de izvor, ci in apa de la robinet, cu clor. De aceea dupa spalare e nevoie si de un balsam pentru par.
De preferat ar fi sa nu uscati parul cu uscatorul de par deoarece din cauza aerului prea cald acesta se distruge.

Niciun comentariu: