duminică, 12 august 2007
Musetelul
Musetelul este si un foarte bun ingredient pentru mastile cosmetice.
Masca astringenta:
Intr-un vas plat se pun 2-3 linguri de musetel uscat si pisat, peste care se toarna o cantitate mica de apa clocotita si se amesteca pana la obtinerea unei paste. Aceasta pasta se intinde pe fata spalata in prealabil si se lasa sa actioneze 15-20 de minute. Dupa aceasta operatiune este bine sa spalati fata cu o infuzie de galbenele, de coada soricelului sau de patlagina. O astfel de masca se recomanda persoanelor care au probleme cu tenul, de exemplu adolescentilor. Masca netezeste tenul, actioneaza antiseptic, il albeste, il curata, il improspateaza si il calmeaza. De asemenea il dezinfecteaza.
Tonic de intinerire:
Intr-un borcan curat care se inchide etans introducem 4-5 lingurite de musetel uscat si un pahar de vodca slaba. E bine sa adaugam si cateva frunze proaspete de rozmarin. Borcanul cu aceasta solutie se pastreaza intr-un loc intunecos si se agita des pentru a amesteca mai bine ingredientele. Dupa 12-14 zile tonicul se strecoara si se introduce intr-o sticluta curata si etansa. Folosind un tampon de vata se spala fata cu acest tonic. Tonicul improspateaza, dezinfecteaza, actioneaza antiseptic, intinereste si previne formarea ridurilor. Poate fi folosit dupa fiecare spalare a fetei, iar barbatii il pot folosi dupa ras.
Solutie pentru par:
Intr-o oala emailata de dimensiuni mici se pun 15-20 de grame musetel uscat. Se toarna apoi 2 pahare cu apa calda si se fierbe acoperit 10 minute la foc foarte mic. Apoi se ia vasul de pe foc si se mai lasa 10 minute. Decoctul se strecoara printr-o sita deasa. Peste plantele ramase se mai toarna 2 pahare de apa calda si se mai fierbe 10 minute. La fel, se strecoara decoctul. In primul decoct , cat e cald, ne spalam parul, iar in cel de-al doilea clatim parul, bineinteles dupa clatirea spumei cu apa. Parul ingrijit cu musetel devine pufos, matasos si capata un luciu auriu. Solutia de musetel poate fi folosita deasemenea si in cazul infectiilor pielii capului, in seboree si matreata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu