vineri, 17 august 2007

Sa ne jucam cu copiii nostri


Aceasta este vara in care va veti face un program mai flexibil si veti petrece mai mult timp cu copiii dumneavoastra. Altfel vor creste si nici n-o sa va dati seama!
Cand va planificati activitatile in familie amintiti-va sa le rezervati destul timp pentru joaca, fara graba. Nu pierdeti din vedere posibilitatile la indemana cum ar fi parcurile, locurile de joaca si bibliotecile. Uitati-va in jur pentru a descoperi chiar mai multe posibilitati. Iata cateva idei pentru a va distra cu familia:
1. Desenati impreuna. Pentru un aspect mai lucios si granulat al "capodoperelor" facute in familie puteti folosi pentru pictat un amestec din 2 lingurite de sare, 1 lingurita de apa si vopsea tempera. Apoi puteti organiza chiar si o expozitie in sufragerie.
2. Alcatuiti un colaj despre familia dumneavoastra. Alegeti fotografii mai vechi de familie si alte imagini ale lucrurilor preferate cum ar fi animale, sporturi, mancaruri, si lipiti-le pe un carton. Veti obtine astfel un "panou de onoare" al familiei dumneavoastra.
3. Scrieti scrisori impreuna; la rude, la prieteni, chiar unui autor preferat sau unor personaje din carti sau de desen animat. Bineinteles nu trebuie sa le si expediati, dar astfel petreceti timp cu copilul dumneavoastra, iar el isi dezvolta frumos imaginatia si creativitatea.
4. Jucati baschet cu baloane, folosind un cos pentru hartii in locul cosului de baschet. Castigatorul are dreptul sa aleaga meniul pentru duminica.
5. Faceti o "vanatoare" cu aparatul de fotografiat. Alegeti dinainte o tema( sport, animale, arhitectura etc), faceti o plimbare prin oras si fotografiati imaginile potrivite pentru tema aleasa. Developati filmul si faceti un album cu aceasta "vanatoare".
6. Ajutati-va copilul sa alcatuiasca o colectie(timbre, servetele, vederi, nasturi, surprize Kinder etc).
7. Organizati o sceneta in familie, pe roluri, cu costume.
8. Alegeti o zi libera in care sa gatiti impreuna. Va fi mai mult de stans, dar va fi amuzant.

Niciun comentariu: