luni, 20 august 2007

Caini celebri


Cainele Bismarck, un Terra Nova ce apartinea unui macelar, s-a imbolnavit la un moment dat de scabie, iar macelarul l-a dat pe mana slujitorului sa il inece. Servitorul a ales un mal foarte abrupt ca sa-i fie imposibil bietului caine sa iasa din apa. Tot luptandu-se cu cainele care presimtea ca i se pregatea ceva rau, malul s-a surpat si au cazut amandoi in apa, in valurile tumultoase. Cainele fiind de talie mare a reusit sa innoate si nu nuami, ci l-a scos din apa si pe servitorul ce se zbatea in ghearele mortii in apa involburata.

Principesa Levelin isi avea castelul in apropierea unei paduri. Intr-o dimineata ea isi auzi copilul plangang in leagan. Intr-un suflet cobori de la etaj, dar la baza scarilor il vazu pe cainele sau ciobanesc, Gelert, cu botul plin de sange. Inspaimantata, principesa lua pusca si trase in cainele Gelert, omorandu-l. In clipa aceea, copilul speriat de impuscatura incepu din nou sa planga. Disperata mama il gasi teafar in leaganul sau, insa la cativa pasi zacea horcaind un lup, caruia credinciosul Gelert ii sfasiase beregata aparand copilul.

Pudelul Jonatan, apartinand poetului Langbein, l-a insotit intr-o plimbare prin padure, unde poetul si-a pierdut din greseala punga cu bani. Pe drumul spre casa poetul observa lipsa banilor si il trimise pe pudelul Jonatan sa caute punga cu bani. Intre timp un taran gasise punga cu bani si bucuros o bagase in buzunar. Jonatan il ajunse din urma si latra si sarea in jurul taranului. Acesta, neintelegand ce vrea cainele, l-a luat acasa crezand ca pudelul l-a indragit foarte tare. Insa a doua zi mare i-a fost mirarea cand a descoperit ca ii lipseau pantalonii. Jonatan gasise punga cu banii stapanului lui, insa neputand s-o scoata din pantalonii taranului, i-a tarat cu totul acasa la Langbein.

Un comentariu:

Adela spunea...

Mi se par niste povesti impresionante si cred ca le-am citit de vreo 20 de ori si tot nu ma satur........