miercuri, 12 august 2009

Pofte periculoase


Poftele apar de obicei pe fondul unor carente alimentare, deci daca se intampla sa poftesti des ceva anume si nu esti insarcinata, ai grija la sanatatea organismului tau. Cum iti poti da seama ce nutrienti ii lipsesc organismului tau? Simplu! studiaza aceste pofte.

Mi-e pofta de sare! Daca simti nevoia sa mananci sare, sau ceva foarte sarat, organismul tau are o carenta de sodiu determinata de tulburari gastrice ori de stari febrile cu transpiratie excesiva. In general cand organismul iti cere sare poate fi vorba de inflamatii renale, tulburari endocrine, hipertensiune arteriala sau o greutate peste normala a corpului.

Mi-e pofta de ciocolata! Pofta de ciocolata, sau de dulce in general, poate fi o cauza a hipoglicemiei. Fa-ti un test de calcemie deoarece excesul de calciu se echilibreaza printr-un consum ridicat de oxalati ce sunt continuti in proportie mare in cacao si ciocolata.

Mi-e pofta de lamaie! Dorinta de a consuma lamaie sau alte fructe acre se manifesta in general in primavara, la trecerea de la anotimpul rece la caldura. Aceasta pofta apare pe fondul unei avitaminoze de complex vitaminic B sau minerale. Absenta alimentelor bogate in vitamina B, magneziu, potasiu si fier secatuieste organismul de vitamina C deasemenea, ceea ce duce la o subrezire a sistemului imunitar si la o dezechilibrare metabolica.

Pentru a nu ajunge la carente ale unor anumiti nutrienti este absolut necesar sa mancam de toate cate putin si cel putin de doua ori pe an ar trebui sa ne inbogatim alimentatia cu vitamine si minerale.

Niciun comentariu: