miercuri, 12 august 2009

Graviduta pe timp de vara


A fi gravida pe timpul verii este tot ce ti-ai putea dori, cel putin din punct de vedere nutritional, asa ca sigur multe femei te invidiaza.

Poftele reprezinta una din principalele caracteristici ale sarcinii. De obicei gravidutele poftesc anumite alimente care nu se gasesc neaparat in respectivul sezon. Insa daca sarcina se desfasoara pe perioada verii nu ai de ce sa-ti faci griji! Pe perioada verii se gasesc din belsug fructe si legume proaspete. Legumele si fructele proaspete constituie o sursa foarte importanta de energie pentru organism si asta in primul rand datorita glucidelor. In aceeasi masura fructele si zarzavaturile sunt mari depozitare de vitamine variate si fibre. Fibrele constituiesc al saptelea stalp de rezistenta al alimentatiei umane, ceilalti stalpi fiind glucidele, proteinele, lipidele, apa, vitaminele si sarurile minerale.

Prin marea bogatie de fibre alimentare fructele si zarzavaturile sunt stimulente de prim ordin ale tranzitului intestinal, tranzit cu cele mai deosebite implicatii in ceea ce priveste echilibrul somatic, psihic si starile de spirit.

Niciun comentariu: