miercuri, 12 august 2009

Cosmetice pentru copii


Toti parintii vor tot ce e mai bun pentru puiutii lor, de la hrana, imbracaminte, pana la produsele de igiena si ingrijirea pielii bebelusului.

Producatorii ne ofera o gama foarte larga de produse destinate bebelusilor: lotiuni, sampoane, servetele umede, lapte de corp, ulei pentru bebelusi, creme etc. Sunt toate acestea necesare bebelusilor?

Totul cu masura! Iata cateva sfaturi legate de bebelusi si produsele cosmetice pentru acestia:

- Pe ambalajul produselor cosmetice pentru bebelusi trebuie sa existe inscriptia "pentru nou-nascuti" sau "din prima zi de viata". Daca nu se gasesc aceste inscriptii inseamna ca produsul e destinat copiilor cu varste de peste 2 ani.

- Folosirea in exces a sapunului pentru baie poate perturba microflora naturala a pielii. nu se recomanda folosirea sapunului mai des de o data pe saptamana. La nou-nascuti puteti adauga in apa pentru baie infuzii de plante ca musetelul si 1-2 picaturi de ulei natural de lavanda.

- Nu folositi in acelasi timp si crema si pudra de talc pe aceeasi suprafata a pielii bebelusului. Daca folositi pudra de talc si scutece de unica folosinta pielea bebelusului se poate irita.

- Produsele cosmetice pentru iarna se aplica pe mainile si fata bebelusului cu jumatate de ora inainte sa il scoateti afara.

- Nu folositi in mod excesiv produsele cosmetice pentru bebelusi!

Niciun comentariu: