luni, 31 august 2009
Ce este dragostea?
Poate multi dintre voi stiu deja raspunsul la intrebarea " Ce este dragostea?", poate altii nu sunt siguri de sentimentele lor...Am intalnit o povestioara deosebita ce descrie sublim raspunsul la aceasta intrebare si nu am rezistat sa nu o impartasesc.
“Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.
Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.
Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata:
“Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“.
Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde:
“E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.
Am ramas fara cuvinte si un fior m-a strabatut in timp ce ma uitam la batranul care se indeparta cu pasi grabiti.
Mi-am inghitit lacrimile, spunandu-mi in sinea mea:
“Asta este dragostea, asta este ceea ce imi doresc de la viata!... Caci, in fond, asa este dragostea adevarata ?!… nu neaparat fizica si nici romantica in mod ideal. Sa iubesti inseamna sa accepti ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi si ceea ce inca nu s-a intamplat. Persoanele fericite si implinite nu sunt neaparat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care stiu sa faca ce-i mai bun din tot ceea ce au”.
Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie.
duminică, 30 august 2009
Puiuti pe care nu-i vedem prea des
luni, 24 august 2009
Miss Universe 2009
joi, 13 august 2009
Cand se invata copiii sa stea pe olita?
Chiar de la nastere fiecare copil e diferit de ceilalti. Fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare, de aceea o reteta care functioneaza la un copil nu functioneaza neaparat si la un altul.
Unii copii invata sa stea pe olita de la 6 luni, altii abia la 4 ani. Nu trebuie sa va impacientati! Inarmati cu multa rabdare sigur veti reusi impreuna.
Iata cateva sfaturi despre invatarea copilului cu olita.
1. Nu exista o varsta anume la care copilul trebuie sa stea pe olita si nici vreo regula stricta dupa care sa va luati cand incercati sa va invatati copilul cu olita.
2. Esential este sa aveti foarte multa rabdare. Nu certati copilul, nu tipati la el, nu-l pedepsiti, nu-l faceti sa creada ca a facut ceva foarte rusinos. Daca il certati mereu si-i repetati zilnic aceeasi pretentie este posibil ca micutul sa se incapataneze sa nu va asculte.
3. Incurajati-va copilul cu calm si dragoste. Laudati-va copilul pentru orice reusita, cat de mica. Astfel el va sti ca-i sunteti alaturi si va dori sa va bucure.
Cand e pregatit copilul sa se desparta de scutece?
- Daca ramane uscat pe o perioada de cel putin 2 ore pe timpul zilei si nu face pe el in timpul somnului de amiaza.
- Daca se poate aseza singur pe olita.
- Daca stie la ce foloseste olita si semnificatia cuvintelor "pipi", "caca".
- Daca stie sa respecte instructiuni simple de genul "stai jos" si "ridica-te".
- Daca manifesta dorinta de a fi mereu curat si cere sa i se schimbe scutecul imediat ce s-a udat.
miercuri, 12 august 2009
Pofte periculoase
Poftele apar de obicei pe fondul unor carente alimentare, deci daca se intampla sa poftesti des ceva anume si nu esti insarcinata, ai grija la sanatatea organismului tau. Cum iti poti da seama ce nutrienti ii lipsesc organismului tau? Simplu! studiaza aceste pofte.
Mi-e pofta de sare! Daca simti nevoia sa mananci sare, sau ceva foarte sarat, organismul tau are o carenta de sodiu determinata de tulburari gastrice ori de stari febrile cu transpiratie excesiva. In general cand organismul iti cere sare poate fi vorba de inflamatii renale, tulburari endocrine, hipertensiune arteriala sau o greutate peste normala a corpului.
Mi-e pofta de ciocolata! Pofta de ciocolata, sau de dulce in general, poate fi o cauza a hipoglicemiei. Fa-ti un test de calcemie deoarece excesul de calciu se echilibreaza printr-un consum ridicat de oxalati ce sunt continuti in proportie mare in cacao si ciocolata.
Mi-e pofta de lamaie! Dorinta de a consuma lamaie sau alte fructe acre se manifesta in general in primavara, la trecerea de la anotimpul rece la caldura. Aceasta pofta apare pe fondul unei avitaminoze de complex vitaminic B sau minerale. Absenta alimentelor bogate in vitamina B, magneziu, potasiu si fier secatuieste organismul de vitamina C deasemenea, ceea ce duce la o subrezire a sistemului imunitar si la o dezechilibrare metabolica.
Pentru a nu ajunge la carente ale unor anumiti nutrienti este absolut necesar sa mancam de toate cate putin si cel putin de doua ori pe an ar trebui sa ne inbogatim alimentatia cu vitamine si minerale.
Cosmetice pentru copii
Toti parintii vor tot ce e mai bun pentru puiutii lor, de la hrana, imbracaminte, pana la produsele de igiena si ingrijirea pielii bebelusului.
Producatorii ne ofera o gama foarte larga de produse destinate bebelusilor: lotiuni, sampoane, servetele umede, lapte de corp, ulei pentru bebelusi, creme etc. Sunt toate acestea necesare bebelusilor?
Totul cu masura! Iata cateva sfaturi legate de bebelusi si produsele cosmetice pentru acestia:
- Pe ambalajul produselor cosmetice pentru bebelusi trebuie sa existe inscriptia "pentru nou-nascuti" sau "din prima zi de viata". Daca nu se gasesc aceste inscriptii inseamna ca produsul e destinat copiilor cu varste de peste 2 ani.
- Folosirea in exces a sapunului pentru baie poate perturba microflora naturala a pielii. nu se recomanda folosirea sapunului mai des de o data pe saptamana. La nou-nascuti puteti adauga in apa pentru baie infuzii de plante ca musetelul si 1-2 picaturi de ulei natural de lavanda.
- Nu folositi in acelasi timp si crema si pudra de talc pe aceeasi suprafata a pielii bebelusului. Daca folositi pudra de talc si scutece de unica folosinta pielea bebelusului se poate irita.
- Produsele cosmetice pentru iarna se aplica pe mainile si fata bebelusului cu jumatate de ora inainte sa il scoateti afara.
- Nu folositi in mod excesiv produsele cosmetice pentru bebelusi!
Graviduta pe timp de vara
A fi gravida pe timpul verii este tot ce ti-ai putea dori, cel putin din punct de vedere nutritional, asa ca sigur multe femei te invidiaza.
Poftele reprezinta una din principalele caracteristici ale sarcinii. De obicei gravidutele poftesc anumite alimente care nu se gasesc neaparat in respectivul sezon. Insa daca sarcina se desfasoara pe perioada verii nu ai de ce sa-ti faci griji! Pe perioada verii se gasesc din belsug fructe si legume proaspete. Legumele si fructele proaspete constituie o sursa foarte importanta de energie pentru organism si asta in primul rand datorita glucidelor. In aceeasi masura fructele si zarzavaturile sunt mari depozitare de vitamine variate si fibre. Fibrele constituiesc al saptelea stalp de rezistenta al alimentatiei umane, ceilalti stalpi fiind glucidele, proteinele, lipidele, apa, vitaminele si sarurile minerale.
Prin marea bogatie de fibre alimentare fructele si zarzavaturile sunt stimulente de prim ordin ale tranzitului intestinal, tranzit cu cele mai deosebite implicatii in ceea ce priveste echilibrul somatic, psihic si starile de spirit.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)