vineri, 12 iunie 2009

Arta tatuajelor in Romania




Tatuajul este o formă de artă aparută cu mii de ani in urmă.

Tatuajul este practic introducerea de tuş într-un strat superficial al pielii putându-se crea astfel diferite modele. Deşi la început tatuajele aveau rolul de a marca funcţia unui individ într-un trib, acesta a fost preluat de europeni şi de alte naţiuni modificându-i funcţia într-una artistică.


Astăzi,tatuajele se execută în saloane specializate care oferă condiţii optime realizării unei astfel de lucrări (curăţenie, aparatură profesională, personal specializat). Modul de realizare a tatuajelor s-a modificat foarte mult în ultimele dou sute de ani,in zilele noastre utilizandu-se aparate special concepute pentru aşa ceva ,iar simplele modele de altă dată au fost înlocuite cu motive florale, simboluri chinezeşti, ajungându-se chiar la portrete de o calitate şi fidelitate remarcabilă.

In Romania totusi a ramas in mare parte o conceptie gresita despre tatuaje, acestea fiind associate cu puscariasii, golanii, delicventii in general. De ce s-a implementat in tara noastra aceasta parere eronata despre tatuaje si cum s-ar putea schimba? Astept parerile voastre.

Niciun comentariu: