joi, 28 mai 2009

Ghimpele geloziei



Gelozia apare ca reactie cand se intrevede o amenintare, reala sau imaginara, la adresa unei relatii importante si se bazeaza in mare parte pe frica, e legata de dorinta de siguranta si de self esteem.

Sondajele arata ca doar 5% dintre oameni declara ca nu au simtit niciodata ghimpele veninos al geloziei; restul planetei se pare ca l-a simtit si stie cat de dureros sfasie sufletul...

Ce se ascunde in spatele acestui sentiment periculos si ce putem face pentru a evita ca lucrurile sa scape de sub control si sa duca la gelozie ucigasa?
Trebuie in primul rand sa recunoastem si sa identificam emotiile puternice legate de gelozie: furia, resentimentele, frica de abandon etc. Acestea ar trebui marturisite partenerului, psihologului sau unei persoane apropiate dispuse sa asculte fara a turna gaz pe foc. Astfel emotiile puternice se vor risipi fara sa influenteze devastator.

Comunicati deschis si pasnic sentimentele si cantariti cu atentie cat e adevar si cat fantezie.

Nu lasati gelozia sa va macine si sa va distruga viata si frumusetea!
Psihologii spun ca o persoana independenta, increzatoare si puternica este mai respectata si se va bucura de relatii sanatoase si mult mai sigure.

Niciun comentariu: