luni, 5 octombrie 2009

Solutii naturale pentru raceala

Am intrat in sezonul rece si deja cazurile de raceala sau gripa se inmultesc de la o zi la alta.

Inainte sa fugiti la cabinetul medical sau sa dati iama in farmacii este de preferat sa incercati cateva remedii naturiste traditionale impotriva racelii. Aceste remedii naturale sunt eficiente, mai ieftine si mult mai benefice pentru organismul dumneavoastra.Deoarece in multe cazuri de raceala sau gripa apar si starile febrile este foarte important sa va hidratati corespunzator. Beti cate o cana de ceai de tei cu miere si lamaie din ora in ora. Astfel veti ajuta organismul sa elimine toxinele prin transpiratie si veti fi hidratati.

Regimul alimentar in cazurile de raceala sau gripa trebuie sa fie lejer, echilibrat. Cel mai bine ar fi sa serviti supe calde de pui, sa beti multe sucuri naturale de citrice si sa consumati macar un catel de usturoi.

Pentru tusele seci este recomandat ceaiul de ceapa. Fierbeti o ceapa mare intreaga intr-un litru de apa pana ce apa scade la jumatate. Serviti ceaiul caldut, indulcit dupa gust cu putina miere de albine.

Foarte bun pentru combaterea racelii este si siropul de pin. Il gasiti in magazinele naturiste in mai multe variante: cu propolis, cu miere de albine etc. Serviti acest sirop de pin impreuna cu sucul de la o lamaie si veti alunga raceala mult mai repede.

Niciun comentariu: